Logga test
Lägg till din egen HTML-kod här.

Ekbiten,  Linne´s plugghäst,glasögonställ, ekskärbräda, för hem och hushåll


ALLTID FRI FRAKT, när du handlar över 600 kr !   


 

Skärbrädor av ek med stående fiber

Skärbrädor av ek Skärbrädor av ek
Är du nöjd med din plastskärbräda, eller en enkel trä skärbräda som inte ligger still utan halkar över hela arbetsytan. Då är detta inget för dig.
Men en rejäl träskärbräda med stående fiber är en ypperlig bröllopsgåva/ födelsepresent.

Ekbitens skärbrädor görs för hand.  Varje skärbräda är unik i mönster. Största storlek är 36*45*4,5 cm. Vikt c:a 4 kg.Tillverkad av ändträ, som har en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår och därigenom garanterar en lång livslängd. 
Se skärbrädor i olika storlek och mönster
Houzz

ostBricka

ostbricka med kniv ostbricka med kniv

Ostbricka av ek med stående fiber. Eftersom mönster och färgsättning kan variera i eken blir varje bricka unik.  Vilken ostbricka tycker du bäst om?
 

Glasögon
ställ

Bra att ha vid säng-bordet, vid läsfotöljen eller laptopen. Görs i olika träslag. Ex, ek, bok, körsbär furu m.fl. En bra present till den "som har allt."  Läs mer

Carl von linnes plugghäst

Carl von Linne’s plugghäst i modern form och design. Läs mer

Jag fick en fråga på instagram varför jag trotts min ålder och slitna kropp forsätter att jobba med trä.
För mig är svaret enkelt. Det är glädjen över att med enkla medel kunna skapa något vackert och hållbart. Sedan är det en bonus när någon köper och är nöjd med sitt köp.

Läs hela inlägget »

Nu har jag gått in som 76 årig. Vi firade i all enkelhet på Gotland. Sommarvarmt, ja mer än så. Jag fick förstoppning. Det höll i sig i 4 dygn. Ringde 1177. Fick rådet att dricka mycket vatten och röra på mig så mycket som möjligt. Det hjälpte. Nu är jag frisk igen.

F

Läs hela inlägget »

 I våras tömde jag komposten på 6 skottkärror gjord. Det blev till matjord i våra tre pallar. Nu skördar vi lök, salladslök, sallad, spritärtor och sokerärtor. Eftersom halva komposten inte var mogen för töming i våras, blev det töming i dag. 6 skottkärror till. Mer än vad jag trott.
Komposten är stor. 2,5 lång, 1 m bred och c:a 80 cm djup. Den är byggd av allimiunplåtar. Förstärkt med träram. Jag täcker komposten med en sk. elefant duk. 
För att det skall förmultna snabbt har jag en kompostkvarn. Har förbrukat tre st. under åren. Nu har jag biltemas modell. Den har en vals som malar ner grenar upp till 4 cm. Jag är mycket nöjd med den.

Läs hela inlägget »

   Vi kallar robotgräsklipparen för Agda. Hon är bara ett år gammal. Den förra fick kasseras. Nu har vi problem med denna. Det blingar grönt i laddstationen och skall betyda att slingorna är ok. Men att det är problem med ecodrive.Men ytterligare problem är att displyen på gräsklipparen blingar och vi får inte fram något svar hur man skall gå vidare.

Läs hela inlägget »

Jag skall berätta varför jag bär ett handledskydd på min vänstra arm.
Vänsterhänt är jag. För några år sedan började använda klubb och stämjärn. Urholkade fat. Gjorde ljusstakar med slingriga mönster. Handleden började göra ont. Efter flera besök hos ortopoped och röntgen, skulle jag ge besked om jag ville bli opererad. Det fanns ett operationsätt som läkaren rekommenderade. Jag ställde följande frågan till ortopeden: " Du vet att jag gör skärbrädor. Om någon frågar mig, om jag gör det bästa skärbrädorna i Sverige, skulle jag svara. Jag gör nog inte de bästa men jag gör bra skärbrädor. Nu frågar jag dig som ortoped, är du bäst på operera handleder? ¨Han svarade: ¨Linköping är bäst. ¨Men du gör jävligt fina skärbrädor.¨Han kom hem till mig och köpte 3 skärbrädor. De skulle bli till presenter när han skulle besöka goda vänner i USA.
Vid mitt besök på handkirurgien i Linköping, ville läkaren där göra en annan röntgen. Den visade att det inte skulle hjälpa bli operarad med den föreslagna operationsmetoden. Istället handlar det om steloperation av handleden. Det är jag inte beredd på att göra.

Läs hela inlägget »
Etiketter: mitt handledskydd

Vi har förbrukat tre kompostkvarnar. Denna är Biltemas modell. Nöjd med den. Den tuggar ganska stora bitar. Tar upp till cirka 4 cm grova grenar. Är sämre på sådant som inte har blivit vedartat. Kan då fastna. 

Kom inget regn. Vattnat gräsfläckarna. Tog fram kompostkvarnen och malde ner de avklippta äppelgrenarna. Sedan kom frugan med ett stort lass med rosgrenar. De hade fått mögel. Vi komposterar mycket. I år har jag hitintills fått 6 lass med fin kompostjord. Mer finns att hämta. 

Läs hela inlägget »

Väntar på regn till mina fläckar av nysådda gräsmattor. Har vattnat med slang. Klippt tre äppelträd. Kan du det? Gör det efter eget huvud. Ser till att inga grenar går inåt stammen. Korta av de längsta grenarna. Vill inte att trädet skall vara större än att jag kan klippa utan att använda stege. Går bra  fast Åkerö och Aroma är svåra att hålla nere..

Rosorna tittar fram i det nyklippta Oraniaträdet. I år blir det inte många äpplen på det trädet.

Läs hela inlägget »
  • Helena Tarle • 23 januari 2020 11:47:08
    Jag vill gärna "provsitta" i Linnes plugghäst.Vet du var kan man göra det i Stockholmstrakten?
  • Hej Helene. Jag sålde en Plugghäst i somras till en person i Täby. Tycker du att jag skall fråga henne om du får komma och provsitta plugghästen? Ekbiten//Lars

    25 januari 2020 08:08:05

Tack för att du läser min hemsida! Beställ via ekbiten@gmail.com, eller ring,tel. 0739 426 160.
BANKGIRO 771-0429
SWISH 0739 426 160

  Välkommen att handla. Ekbiten//Lars